Inleiding

 

Autodidact tekenaar (1947). Hij schilderde hoofdzakelijk met acryl op doek, paneel, karton en papier. Zijn onderwerpen zijn velerlei, van stilleven tot naakt van landschap tot portret, abstract en figuratief. Soms met een knipoog dan weer serieus. Jan is in 1975 serieus begonnen met tekenen.

 

Zoals eerder vermeld is Jan autodidact, dat wil zeggen, hij heeft nooit persoonlijke begeleiding gehad. Wel heeft hij zelfstudie gedaan met geleende boeken van de 'Famous Artists Schools'. Na vele jaren alleen maar te hebben getekend, is hij vanaf 1985 langzaamaan gaan schilderen. Via aquarel, olie en een klein uitstapje naar zeefdruk (1986), heeft acryl zijn voorkeur. In 1997 begon er een eigen stijl zichtbaar te worden. Sinds 2010 werkt Jan alleen nog maar digitaal met "Corel Painter" en "photoshop" met gebruik van een tablet van Wacom. Jan werkt niet naar een thema maar meer zoals de onderwerpen zich aandienen. De titels bij de werken zijn vaak cryptisch. 

 

Bij het fotograferen van de analoge werken is de grootst mogelijke nauwkeurigheid betracht.

Meer dan een indruk van de werken kan Jan u hier niet bieden.Bij het digitale werk wordt het kleurenprofiel van Adobe RBG toegepast en is de kleur gegarandeerd die u op het scherm ziet mits u een Adobe RBG gekalibreerd scherm gebruikt.

 

 Jan wenst u veel kijkplezier.